Sur-sød grøntsager med ris og stegte sesam.

sweet'n'sour veggies med stegte ris opskrift

Personer: 4
Aktiv: 25 min
Samlet: 45 min

3 blandede ris

Ingredienser:

  • 100 g jasmin ris
  • 20 g røde ris
  • 20 g sorte ris
  • Rapsolie eller anden neutral olie
  • 1 tsk. ristede hvide sesamfrø.

Sur-sød sauce

  • 2 spsk. sød chili sauce
  • 1 spsk. agave sirup
  • 2 spsk. lime saft
  • 2 spsk. saya sovs
  • 2 tsk. ketchup
  • 2 spsk. risvins eddike (foretrakker en brun riseddike)
  • 2 tsk. majsstivelse
  • 1/4 tsk. grøntsagsbouillon pulver.
  • Vand

Grøntsager til sur-sød saucen

  • Rapsolie eller anden neutral olie
  • 1 løg skåret i 2 cm stykker.
  • 1 medium rød peberfrugt, skåret i 5 x 5 cm stykker.
  • 2 gullerødder, skåret i 1/2 skiver.
  • 1 spsk. finthakket hvidløg
  • 1 spsk. fintrevet ingefær
  • 100 g plantebaseret “kyllinge” stykker.
  • Persille (kan erstattes med koriander)

Fremgangsmåde:

  1. Damp eller kog de hvide ris i en gryde og de sorte og røde ris i en anden gryde, efter producentens anvisning. Køl derefter risene helt ned.
  2. Pisk alle ingridienserne til sur-sød saucen sammen, og tilføj derefter vand til at fortynde konsistensen. Saucen skal være tyk nok til at den kan dække grøntsagerne.
  3. Varm en generøs slat rapsolie i en stegepande, helst en nonstick pande over medium-høj varme. Tilføj de afkølede ris, og steg risene under let omrøring, til de bliver gyldne og sprøde, i ca. 5 min. Hæld risene over i en skål.
  4. Opvarm en ny generøs slat rapsolie, i en ren pande. Tilføj løg, rød peberfrugt, gulerødder, hvidløg og ingefær. Kog det hele igennem, under jævnlig omrøring, så ingefæren og hvidløgen ikke bliver sort, men indtil grøntsagerne bliver sprøde og møre, i ca. 5 min.
  5. Tilføj de plantebaserede “kyllinge” stykker, derefter tilføj sur-sød saucen, og røre rundt, så saucen dækker grøntsagerne og “kyllinge” stykkerne. Varm det hele igennem i ca. 1 min.
  6. Hæld sur-sød grøntsagerne over i en skål, og pynt med persille blade (eller koriander blade). Drys sesamfrø over risene, og servere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *