Sukkertang-suppe med jordskokker og porrer, dertil sprød bacon

Opskrift til 4 personer
  • sukkertang flager, 5 g
  • bacon i tern, 100 g
  • kartofler, 300 g
  • jordskokker, 300 g
  • porrer, 3 stk.
  • Skalotteløg, 2 stk.
  • hvidløg, 3 fed
  • piskefløde, 2 dl
  • salt og peber
Suppe: Skræl/soignere jordskokker, kartofler, porrer, skalotteløg og hvidløg, og skær det ud i grove stykker. Smelt lidt smør og olivenolie i en stor tykbundet gryde, og sauter grøntsagerne deri, uden de tager farve. Tilsæt tangen, og krydr med salt og peber. Dæk med vand og lad det simre i ca. 20 minutter. Tilsæt piskefløde, bring til kogepunktet, sluk og lad suppen trække under låg i 5 minutter. Blend suppen med en stavblender eller i en almindelig blender. Smag til med salt og peber. Er suppen for tyk, kan du justere med lidt vand. Sprød bacon: Steg baconen sprød i ovnen, mens denne varmer op til 225 grader. (Hold øje, at baconen ikke brænder på!). Dryp af på fedtsugende papir. Anretning: Server suppen direkte fra gryden med sprød bacon.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *