Pakoras

Stegte Pakoras

Ingredienser:

  • 150 g kikærtemel
  • 1/2 tsk. grøntsagsbouillon pulver
  • 3/4 tsk Sambhar Masala*
  • 1/4 tsk. bagepulver
  • 4 cm frisk fint revet ingefær
  • 1 spsk. meget fint hakket løg
  • 125 ml vand
  • 50 groft hakket baby spinat
  • 75 g fint hakket løg
  • 50 g spidskål eller hvidkål, skåret i fine strimler
  • 10 g fint hakket bredbladet persille
  • 1 spsk. mynteblade

Pakoraerne er lækre alene eller server dem med en dip ala Salomons raita, som side tilbehør. 

Fremgangsmåde:

  1. I en skål blandes kikærtemel, grøntsagsbouillon pulver, salt, sambhar masala og bagepulver. Derefter omrøres den revet ingefær og hvidløg i. Til sidst, under omrøring, tilsæt vandet, fortsæt med at røre indtil glat konsistens.
  2. I en anden skål blandes spinat, fint hakket løg, fint strimlet kål, fint hakket bredbladet persille og hakket mynte blade.
  3. Tilføj dejen der blev lavet under punkt 1 til de blandede grøntsager i punkt 2. Bland det hele jævnt.
  4. Form derefter det til ca. 12 golfbolde (må også gerne være større).
  5. Steg dem på en pande med olie, hvor du lige har trykket dem lidt flade. Steg dem brune på begge sider, i ca. 3-4 minutter.

*Sambhar masala opskrift:

Rist alle ovenstående ingredienser undtagen gurkemejepulveret til det lige tager farve.
Sluk for ingredienserne og lad dem køle af.
Morter alle ingredienserne når de er kølet af, så har du Sambhar Masala.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *