Linsegryde med puylinser og persille

Personer: 4
Aktivt: 30 min
Samlet: 60 min

Ingredienser:

Linsegryde

  • Rapsolie
  • 100 g hakket løg
  • 10 g fint hakket hvidløg
  • 80 ml tør hvidvin
  • 1 spsk. tomatpure
  • 2 tsk. grøntsagsbuillon (gerne i granulat)
  • 2 1/2 tsk. groft hakket timian
  • 1 spsk. fint hakket rosmarin
  • 1/2 tsk. salt
  • 500 g hakket dåse tomater
  • 2 tsk. fintrevet citronskal
  • 1 1/2 tsk. citronsaft
  • 200 g puylinser
  • 750 ml vand
  • Hakket persille

Fremgangsmåde:

  1. Forvarm ovnen til 220 grader.
  2. Opvarm en generøs klat rapsolie i en stor kasserolle.
  3. Tilføj løg, og steg til det er mørt, ca. 5 min.
  4. Rør rundt mens du tilføjer hvidløg i ca. 1 min.
  5. Hæld hvidvinen i og kog den ind, indtil løggene er glasseret, i ca. 2 til 3 minutter.
  6. Rør rundt og tilføj tomatpure, bouillonpulver, timian og rosmarin indtil det er jævnt fordelt.
  7. Hæld dåsetomaterne i kasserollen. Tilføj citronskal og citronsaft, samt linserne og vand.
  8. Det hele skal stå og simre indtil linserne er møre, det tager ca. 30 til 40 min.
  9. Anret linsegryden og top op med hakket persille.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *