Hvid pizza med kartofler, ramsløg og varmrøget torskefilet

Hvid pizza med kartofler, ramsløg og varmrøget torskefilet

Personer: 4
Tilberedningstid: 20 min.

Ingredienser:

  • 4 pizzadejskugler (jeg bruger dem fra Gorms)
  • 2 dl creme fraiche 38 %
  • 400 g røget torsk
  • 50 g parmesan
  • 400 g kartofler
  • 2 bæger ramsløgspesto

Fremgangsmåde:

  1. Forvarm ovnen til 250 grader.
  2. Pil skindet af fisken og del fiskekødet i mindre stykker, kom det i en skål og vend med lidt god rapsolie (kan også bruges rapsolie med ramsløg) samt salt og friskkværnet peber.
  3. Pak pizzadejen forsigtigt ud med mel på hænderne – den skal ikke æltes sammen.
  4. Rul pizzadejen tyndt ud med en kagerulle til en diameter på ca. 20-25 cm. Note: Rul fra midten og ud!
  5. Brug rigeligt mel både over og under dejen – gerne grov semula durummel.
  6. Børst overskydende mel af toppen af pizzabundene.
  7. Fordel nu creme fraichen i et tyndt lag på pizzaerne og riv derefter parmesan over i et jævnt lag (gem. ca. 1/3 til sidst)
  8. Skrub eller skrab kartoflerne og skær dem i tynde 1-2 mm skiver på et mandolinjern. Kom dem i rigeligt iskoldt vand i 5 min.
  9. Dræn vandet fra kartoflerne og dup dem tørre med et viskestykke.
  10. Fordel derefter kartoffelskiverne på pizzaerne i et tyndt lag så de lige netop overlapper hinanden.
  11. Krydr med salt og peber samt en generøst klat rapsolie
  12. Sæt pizzaerne ind i den forvarmede ovn på en bageplade. Pizzaerne bages til de er sprøde og lækre. Det tager ca. 12-15 min.
  13. Anret de færdigbagte pizzaer med friskkværnet peber og det sidste parmesan. Fordel den røgede torsk på pizzaerne dertil dryppes med ramsløgspesto og serveres straks.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *