Forårssalat med kartofler, røget makrel og brøndkarse

Forårssalat med marinerede kartofler, røget makrel og brøndkarse

Personer: 4
Tid: ca. 30 min

Ingredienser

  • 1000 g kartofler
  • 2 stk. hel røget makrel
  • 350 g grønne asparges
  • 200 ml creme fraiche 18%
  • 2 stk. mini romainesalat
  • 15 g brøndkarse
  • 1 citron
  • 2 kugler bøffelmozarella
  • 20 g sennep
  • salt
  • peber
  • Rapsolie

1. Start med at skrubbe kartoflerne og skær dem ud i grove tern. Kog dem stille og roligt i letsaltet vand, til de er møre – ca. 5-7
2. Skyl aspargesene og knæk bunden af, der hvor den giver efter.
3. Skær salaten ud i stykker og skyl en. Dryp den grundigt af i en salatslynge eller en sigte.
4. Varm en pande (eller grill) op på højeste blus og tilsæt nogle dråber rapsolie. Steg aspargesne et minut eller to på den ene side, blot så de tager lidt farve, men beholder biddet.
5. Skær dem herefter ud i mundrette bider og kom dem op i en skål, sammen med nogle dråber rapsolie. Riv citronen fint ned i skålen og krydr med godt med friskkværnet peber. INGEN SALT!
6. Hæld vandet fra kartoflerne når de er møre – og lad dem dampe lidt af.
7. Lav en marinade af sennepen, lidt salt og friskkværnet peber, godt med citronsaft og lidt rapsolie. Vend salaten heri – og vend ligeledes kartoflerne op i, når de ikke længere damper.
8. Pluk forsigtigt makrelkødet af benene og fjern skindet. Vær især omhyggelig nede ved bugen af fisken, hvor der godt kan følge ben med.
9. Anret kartofler og salat i bunden af en dyb tallerken og kom stykker af makrel og stegt/grillet asparges ovenpå. Slut af med at komme lidt skiver bøffelmozzarella og klatter af creme fraichen rundt omkring og godt med brøndkarse på.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *