Chili Con Veggie


Der er tilføjet chokolade, brygget kaffe og røget paprika til denne chili for masser af dybde plus et lille struktureret vegetabilsk protein til krop

Chili con veggie

Ingredienser: (4 personer)

Tid: ca. 60 min

  • 50 g grøntsags protein (Køderstatning)
  • 500 ml kaffe
  • Koldpresset rapsolie
  • 140 g gulerødder i 1/2 cm tern
  • 140 g knoldselleri i 1/2 cm tern
  • 100 g finhakket løg
  • 1 spsk finhakket hvidløg
  • 1 stk meget moden rød chili
  • 200 g kidney bønner
  • 200 g sortøjebønner
  • 2 tsk. stødt spidskommen
  • 2 tsk. stødt røget sød paprika
  • 2 tsk. stødt nellike
  • 600 g groft hakket blomme tomater
  • 20 g groft hakket 85 % mørk chokolade
  • Flagesalt
  • Frisk kværnet sort peber
  • 100 g creme fraiche
  • Valgfri friske krydderier (Persille foretrækker jeg)
  1. Opblød grøntsagsproteinet i kaffen i 15 min.
  2. Varm en generøs klat olie i en tykbundet gryde ved middel-høj varme. Steg gulerødderne, knoldsellerien, løg, hvidløg og chilipeberen og lad det stege indtil det bliver brunet af i ca. 8 minutter. Tilføj kidney bønnerne, de sortøjebønner, spidskommen, røget sød paprika, og stødt nellike. (Jeg elsker at bruge hele krydderier og støde dem selv i en morter). Steg det hele igennem i ca. 1 minut. Tilføj de opblødede grøntsagsproteiner og kaffen, som de har ligget i, samt de hakkede blomme tomater. Få det hele op at koge, og sæt så låg på og skrue ned for varmen. Rør jævnligt i det i 15 – 20 minutter.
  3. Tilsæt chokoladen og drej rundt indtil den smelter. Smag chili con veggie til med salt og friskkværnet peber. Tilsæt evt. lidt vand, hvis konsistensen er for tyk.
  4. Anret Chili con Veggie i dybe skåle og top op med en klat creme fraiche, og friske krydderier.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *