Brunede Kartofler


Disse søde brunede kartofler er et must på et traditionel dansk julebord.

Ingredienser:

  • 1 kg små økologiske kartofler
  • 125 g sukker
  • 50 g smør
  • Salt

Fremgangsmåde:

  1. Kog de små kartofler i rigeligt vand der er godt saltet. Lad være med at koge dem for lang tid, de skal være lidt faste. Lad dem køle lidt af og pil dem derefter (kan med fordel gøres dagen før).
  2. Fordel 125 g sukker i et jævnt lag på en medium varm pande – der passer i størrelsen således at kartoflerne ligger i et lag.
  3. Lad sukkeret smelte uden omrøring – først 2 min. ved medium høj varme – og derefter ved jævn varme.
  4. Tilsæt ca. 50 g smør og lad det bruse af.
  5. Tilsæt de pillede kartofler.
  6. Brun kartoflerne ved medium til kraftig varme i ca. 8-10 min. Prøv at svinge dem rundt i stedet for at bruge en ske eller palet – de går så let i stykker. Drys med lidt salt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *