Om Krydder-riget

Krydder-riget blev etableret den 31. august 2017 efter at have været i støbeskeen 4 år. Bag Krydder-riget står Robert Salomon, som arbejder i vindmøllebranchen, men har sin hobby og interesse for mad og fødevarekoncepter.
Robert har lang erfaring som samler & jæger, både over og under vandet.

Krydder-riget holder til ved Djursland, hvor vi har lager og kontorfaciliteter. I dag er vi 1 medarbejdere, men med stor hjælp fra andre madnørder som arbejder med at udforske, sikre kvaliteten og lave fantastiske produkter.

Vores mission

Formålet med Krydder-riget er i al sin beskedenhed at fortælle de mange fantastiske historier om krydderierne, samlerne og forrådssnedkerne og at give dig indsigten i dette fantastiske univers, de arbejder i. Vi udvælger vores produkter efter deres naturlige oprindelse, uden kunstig indvirkning, og det indebærer, at vi går efter:

  1. Råvarer af årets høst skal ligne, dufte og smage, som da de blev høstet
  2. Unikke produkter, der kan fortælle en historie om mennesker, der arbejder for at skabe noget unikt med respekt for naturen og vores omgivelser.
  3. Råvarerne kommer fra deres naturlige økosystem, så vi ved, at alt er sket på en måde, så jordens ressourcer ikke udpines til skade for mennesker, dyr og andre biodiversiteter.

Men kvalitet er også, at mine medrejsende bliver vejledt i og inspireret til at bruge råvarerne, og at produkterne passer til vores livsstil i sit udtryk og pryder køkkenhylderne.

Vores værdier

Krydder-riget forhandler produkter fra hele verden, men med fokus på norden. Vi går kun efter den allerbedste kvalitet, masser af økologi, ordentlige arbejdsforhold, rene produkter og respekt for naturen.

Kvalitet – Alle produkterne er håndhøstet, håndlavet og håndpakket.
Der er selvfølgelig forskel på, om man gør sit arbejde i hånden eller maskinelt. Vores forrådssnedkere arbejder overvejende efter gamle traditioner og teknikker, hvilket fx betyder, at dåsefiskene linefanges og efterbearbejdes med håndkraft. Det er selvfølgelig mere tidskrævende end maskinelt forarbejdede produkter, men det er reelt også en kvalitetssikring, at varerne er fanget, dyrket og høstet i deres oprindelige økosystem.

Naturlig – med smagen i fokus
Vi har primært økologiske og naturlige produkter i vores sortimentet. Vi er vilde med naturlige og økologiske produkter, specielt fordi det i de fleste tilfælde bare smager bedre og tager vare på naturen. Råvarer, der ikke er drevet frem med kunstige midler får lov til at modne naturligt efter årstiderne, inden de høstes, og det giver den helt rigtige aroma. I de tilfælde, hvor du ikke finder økologiske varer I vores spisekammer, skyldes det, at der ikke findes en økologisk variant, eller det er samlet i naturen, og derfor ikke må få Ø-mærket. Den naturlige variant er mindst ligeså delikat, da den vokser/lever i sine oprindelige omgivelser.

Alle madnørder elsker at finde, samle og være kreativ ved madsammensætninger, men nogle gange er det svært at få tid til sit urmenneske og de gamle traditioner, der er tro mod omgivelserne. Det må derfor gerne være nemt og hurtigt at lave mad, men forsat smage så naturen brøler. Vi har samlet en masse forråd til spisekammeret og med forslag til, hvordan de kan bruges – det eneste du skal gøre er at nyde de fantastiske produkter, der er lavet af godt håndværk.